AJANKOHTAISTA
Nimi  
Sähköposti  
Puhelinnumero  
Viesti  
  
KYSY LISÄTIETOA VENEISTÄ JA TILAA UUTISKIRJE

 

Olemme aloittamassa venetuotantoa. Varastossa on muutamia valmiita ja puolivalmiita malleja.
Jätä yhteystietosi, niin otamme varmasti yhteyttä.
Tilaa samalla uutiskirjeemme ja viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi toimitettuna.

SILA-veneiden tuotanto saa jatkoa

Tiedote. Julkaistu 2.11.2021, 09.20
Silacraft Oy 

 

Silacraft Oy on ostanut Siltakylän Lasikuidun tuotantotilat ja aloittaa uudelleen veneiden valmistuksen

 

Lokakuussa perustettu pyhtääläinen yritys Silacraft Oy jatkaa Jorma Arvolan pitkää ja arvostettua työtä vahvojen lasikuituveneiden valmistamisessa. Silacraft – venemerkki on Suomen markkinoilla uusi toimija, mutta sen tuotteet ovat tunnettuja. Yritys lähtee uutena haastajana erityisesti mökki- ja kalavenekategoriaan. Venevalmistus ja -myynti aloitetaan talven aikana, ensimmäiset uuden tuotannon veneet ovat saatavilla kevättalvella 2022.

 

”Jorma Arvolan lopetettua SILA-veneiden valmistuksen vuonna 2015 Suomen markkinoilta on puuttunut konstailematon venemerkki, joka tarjoaa ratkaisun niin kalavesille kuin mökkien työjuhdaksi kestävyydestä ja laadusta tinkimättä. Haluamme tuoda nykymarkkinoille rehdin ja suoraselkäisen venemalliston. Meille laadukkaiden veneiden lisäksi on tärkeää myös kohtaamiset asiakkaiden kanssa ja siksi veneitämme saa ostettua suoraan valmistajalta”, kertoo Silacraftin tuotannosta vastaava tuore yrittäjä

Onni Asikainen.

 

 

Sila-veneiden perintö jää elämään

 

Jorma Arvola aloitti SILA-veneiden valmistuksen jo 80-luvulla, jolloin luotiin erittäin toimivat ja käyttötarkoitukseensa oivalliset venemallit. Vuosien aikana SILA-veneet saavuttivat suuren suosion varsinkin Itäisellä Suomenlahdella ja veneet tunnetaan erityisesti hyvästä kantavuudestaan, merikelpoisuudestaan ja vahvasta rungostaan, mikä on tehnyt malleista suosittuja etenkin kalastajien ja saariston mökkiläisten keskuudessa. Jorma Arvola todella tiesi, millainen on hyvä vene.

Silacraft jatkaa Arvolan jalanjäljissä kunnioittaen perinteistä käsinlaminointitekniikkaa, joka varmistaa rungon materiaalivahvuuden tasaisuuden läpi veneen. Siltakylän lasikuidun vanhat yrittäjät kiittävät asiakkaitaan kuluneista vuosista ja toivottavat menestystä tulevaan.

 

 

Ensimmäiset veneet valmistuvat kevättalvella

 

Silacraftin yrittäjät Onni Asikainen ja Antti Partanen ovat tyytyväisiä. Vaikka uusia veneitä ei ole SILA-merkkisenä valmistunut yli viiteen vuoteen, tuotantotilat ovat valmiina uuteen alkuun. Mallistoon tulee aluksi kolme suosittua moottorivenemallia sekä kestäviä soutuveneitä. Uuden valmistajan myötä venemallit sertifioidaan kevättalven aikana.

”Viime viikkojen aikana olemme tehneet paljon valmistelevia töitä, jotta pääsemme aloittamaan venetuotannon mahdollisimman pian. Vaikka piirustukset ja materiaalivahvuudet pohjaavat SILA-veneisiin, uudet venemallit sertifioidaan kevättalvella 2022. Testeissä tehdään veneille upotus- ja vakavuuskokeet, jotta ne täyttävät kansainvälisen huvivenedirektiivin uusimmat määräykset. Veneiden sujuvan valmistusprosessin ja laadun varmistamiseksi olemme tehneet yhteistyösopimuksen erittäin kokeneen veneenrakennusammattilaisen kanssa”, valaisee Asikainen.

 

Vaikka SILA-veneet ovat tunnettuja itäisen Suomenlahden alueella, uskotaan Silacraftilla venemerkin hyvään potentiaaliin myös muualla Suomessa. Veneiden selkeä käyttötarkoitus ja yksinkertainen rakenne mahdollistavat veneiden helpon räätälöitävyyden. Suunnitelmissa on kehittää mallivariaatioita etenkin heittokalastajille ja yksilöidympiin tarpeisiin. Silacraftin tavoitteena on nousta varteenotettavaksi vaihtoehdoksi käyttö- ja mökkivenekategoriassa.

 

”Olemme tehneet paljon taustatyötä ja -tutkimusta. Haastattelujen ja markkinaselvityksen jälkeen oli ilmeistä, että tällaiselle konseptille on runsaasti kysyntää. Väitämme, että meidänkaltaisille tavallisille mökkiläisille ja kalastajille paras vaihtoehto on tilava, helppohoitoinen ja pitkäikäinen käyttövene, joka ei jokaista naarmua pelkää,” summaa Silacraftin markkinoinnista vastaava Partanen.

 

Lisätietoja:

 

Silacraft Oy

Onni Asikainen
puh. 050 415 0171
onni@silacraft.fi 

 

Antti Partanen
puh. 050 415 0170
antti@silacraft.fi

 

Silacraft Oy on Pyhtään Siltakylässä sijaitseva, vuonna 2021 perustettu venealan yritys.
Myymme ja valmistamme perinteitä kunnioittaen käsin laminoituja, kestäviä, konstailemattomia
ja kovaan käyttöön tarkoitettuja lasikuituveneitä mökille ja kalastukseen.
Tarjoamme lisäksi kausisäilytyspalveluja. www.silacraft.fi 

SILACRAFT VENEET

 

Olemme Silacraft - Uusi veneenvalmistaja Pyhtäältä, joka jatkaa kymenlaaksolaisten SILA-veneiden jalanjäljissä käsinlaminoitavien vahvojen käyttöveneiden perinnettä.

 

Suomen venemarkkinoilta puuttui konstailematon venemerkki, joka tarjoaa ratkaisun niin kalavesille kuin mökkien työjuhdaksi kestävyydestä ja laadusta tinkimättä.

 

Jorma Arvolan rakentamien arvostettujen perämoottori- ja pulpettiveneiden historia saa nyt jatkoa kuuden vuoden tauon jälkeen Silacraft-merkin alla. Itäisellä Suomenlahdella suositut veneet tunnetaan erityisen vahvasta rungostaan, kantavasta keulasta ja hyvistä meriominaisuuksista.

 

Ensimmäiset Silacraft-nimen alla kulkevat veneet valmistuvat keväälle 2022.

Tee nyt ennakkotiedustelu veneestä ja liity tyytyväisten ja syystä ylpeiden Silacraft-omistajien joukkoon.