Tilaa samalla uutiskirjeemme ja viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi toimitettuna.

KYSY LISÄTIETOA VENEISTÄ

 

AJANKOHTAISTA

SILACRAFT lanseeraa hybridirunkoisen ja muokattavan monikäyttöveneen

 

Tiedote

Julkaistu 14.8. klo 09.00

 

Mursu 715 on uuden venemalliston lippulaiva

 

Suomalainen, Pyhtäällä toimiva lasikuituveneiden valmistaja Silacraft Oy lanseeraa Mursu-venemalliston, yhdistäen trimaraanin ja V-pohjaisen rungon parhaat piirteet. Mursu-veneen muokattava hybridirunko tarjoaa hyvät meriominaisuudet ja laajan räätälöintimahdollisuuden, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan erilaisiin käyttötarkoituksiin. Ensimmäinen Mursu 715 -malli esitellään Helsingin Uivassa venenäyttelyssä tulevana viikonloppuna.

 

”Silacraft Oy toimii nyt kolmatta vuotta suomalaisilla venemarkkinoilla työllistäen tänä päivänä 7 henkilöä. Silacraftin perusajatus on tarjota vahvoja, pelkistettyjä ja helposti räätälöitäviä veneitä työhön ja vapaa-aikaan. Olemme iloisia siitä, että voimme laajentaa tätä tarjontaa suositun Sila-malliston rinnalle nyt myös seuraavan kokoluokan veneisiin. Mursu 715 on kestävä ja monipuolinen työ- ja yhteysvene, joka voidaan rakentaa ja varustaa asiakkaan toiveiden mukaisesti OneOff-periaatteella. Ensimmäinen Mursu on nähtävillä ja koeajettavissa Helsingin Uivassa venenäyttelyssä”, kertoo Silacraftin toimitusjohtaja Onni Asikainen.

 

 

Hybridirunko mahdollistaa muokattavuuden

 

Mursun tärkein ominaisuus on sen huolella suunniteltu hybridirunko, joka yhdistää perinteisen V-pohjan ja trimaraanin parhaat puolet. Runko aloittaa muuttuvakulmaisen V-pohjan perästä jatkuen keulaan, jossa trimaraanityyppinen muotoilu lisää vakautta. Tämä suunnitteluratkaisu takaa hyvän kantavuuden, sivuttaisvakavuuden ja merenkulun ominaisuudet ilman kompromisseja. Runko kestää yli 2000 kg kuormaa jaosien muokkaaminen sekä lisärakentaminen myös jälkikäteen on mahdollista. Veneen pituus on 7,15 metriä ja leveys 2,6 metriä.

 

 

Asiakkaan tarpeisiin mukautuva venemalli

 

Mursu 715 voidaan täysin räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Vene voidaan rakentaa avoversioisena, keularampillisena, ajohytillisenä, työ- tai huvikäyttöön joko yhdellä tai kahdella perämoottorilla tai sisäperämoottorilla. Käytännössä vaihtoehtoja on lähes rajattomasti.

 

”Olemme erittäin innoissamme tämän venemallin mahdollisuuksista sekä työ- että vapaa-ajan veneilijöille. Mursu kestää hyvin sivukuormaa ja kuorman painopisteen vaihtelua, mikä mahdollistaa esimerkiksi nosturin tai vinssin asentamisen tarvittaessa. Vene on lähes yhtä leveä vesilinjaltaan kuin partaaltakin, joten tilankäyttö on tehokasta. Vene toimitetaan yksityiskäyttöön CE-merkittynä ja voidaan luokittaa erilaiseen työ/ammattikäyttöön asiakkaan tarpeiden mukaan”, selventää Asikainen.

 

 

Esittelyssä: Mursu 715 – Monipuolinen ja kestävä työvene

 

Helsingin Uivassa venenäyttelyssä esiteltävä Mursu 715 avomalli on suunniteltu erityisesti lastinkuljetusta ja saariyhteyksiä silmällä pitäen. Siinä on leveä keularamppi, suuri keskipulpetti sekä targakaari. Esittelymalli heijastaa Silacraftille ominaista vahvarakenteista, käytännöllistä ja minimalistista suunnittelua. Vene on varustettu Tohatsun 200 hevosvoimaisella V6-perämoottorilla, mutta runkoratkaisu sallii myös kaksimoottorisen asennuksen.

 

”Ensimmäinen Mursu-malli on askel kohti työ- ja yhteysveneiden markkinoita. Lujitemuovi on erinomainen materiaali myös vaativissa olosuhteissa, sillä se kestää aikaa ja kulutusta. Lisäksi sen korjaaminen on kustannustehokasta”, päättää Asikainen.

 

Lisätietoja:

Silacraft Oy
Onni Asikainen
puh. 050 415 0171
onni@silacraft.fi
 

Silacraft Oy on Pyhtään Siltakylässä sijaitseva, vuonna 2021 perustettu venealan yritys. Myymme ja valmistamme perinteitä kunnioittaen, kestäviä, konstailemattomia ja kovaan käyttöön tarkoitettuja lasikuituveneitä työ- ja vapaa-aikaan. www.silacraft.fi

Silacraft | Veneitä kovaan käyttöön

 

PYHTÄÄLTÄ. RAKKAUDELLA. KÄSINTEHTYNÄ

 

Silacraft Oy on lokakuussa 2021 perustettu veneveistämö Pyhtäällä. Jatkamme Jorma Arvolan (Siltakylän Lasikuitu) pitkää ja arvostettua työtä vahvojen laskuituveneiden valmistamisessa. Siltakylän lasikuitu (SILA) oli 1980-luvulta asti toiminut, Pyhtäällä sijaitseva ja yksityisyrittäjä Jorma Arvolan pitämä lasikuitutuotteiden valmistaja.

 

SILA pulpetti- ja perämoottoriveneet tunnetaan Itäisellä Suomenlahdella etenkin hyvästä kantavuudesta, lähes tuhoutumattomasta rungosta ja hyvistä meriominaisuuksista. Teemme suomalaiset Silacraft-veneet Pyhtäällä. Perinteiset käsinlaminointitekniikat ja laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä nykyaikaisiin työmenetelmiin takaavat veneidemme lyömättömän kestävyyden. Silacraft-veneissä on jämäkkä ja helppohoitoinen yksikuorirakenne ilman vettyviä väliainevaahtoja, mikä mahdollistaa veneiden kustannustehokkaan muokattavuuden ja räätälöinnin esimerkiksi pulpetin sijainnin tai kiinnityspisteiden osalta.
 

Tarjoamme lisäksi kausisäilytyspalveluita siisteissä eristetyissä halleissa sekä lasikuitukorjauksia. 

 

Silacraft-veneillä on 10 vuoden runkotakuu.  
Tutustu ja ota pian yhteyttä, vastaamme varmasti!

Venepaketit myös varusteltuna, kysy lisää!

Katso video pudotuskokeesta: